Nargile Hazırlama
Su Haznesi
İlk olarak yapman gereken şey su haznesine su doldurmak. Koyacağın su miktarı borunun ucunu 2-3 parmak geçmeli. Eğer fazla koyarsan çekimi zor olur az koyarsan su filtreleyemez dumanı. Suyu doğru miktarda koymak önemli. Suyunu koydun kullandığın tütüne göre marpuçunu taktın.Tütün
Ttünü didmen ve tütünün içindeki büyük odun parçalarını ayıklamanda önemli kaliteli bir nargile için. Tütünü didmezsen tütünün arasından hava geçemez. Bunu da hallettin. Lüleni al, hazırladığın tütünü bastırmadan eline al ve lüleye havadan serpiştir. Tütünü bastırmaman önemli yoksa hava akımını engellersin dediğim gibi. Tütünü lülenin ağzını dolduracak kadar asla koyma. Ne kadar fazla tütün o kadar fazla lezzet demek değil. Folyo çekiceksin daha unutma. Folyoya değmeyecek kadar koymalısın tütünü. Folyonun közle birlikte biraz aşağı doğru eğim alacağını da aklında bulundur.Folyo Çekme ve Delme
Tütünü koyduktan sonra folyonu çekmelisin jedi dostum. Folyon sıkı olmalı yoksa tütüne değebilir. Folyo çekimini kendin deneyip sana en uygun çekme stilini bulmalısın. Folyonu çektikten sonra evde bir kürdan yada iğne bul. Deliklerin büyüklüğü ve sayısı nargileden alacağın zevki büyük ölçüde etkiler. Eğer kürdanla açıyorsan deliklerin biraz daha büyük olacak ama çok büyük olmamalı yoksa kül içeri düşer. Deliklerin büyük ise delik sayını azaltmalısın. En dış noktadan başla delmeye ve halkayı tamamlayana kadar del sonra bir iç halkaya geç ve tekrarla ortaya gelinceye kadar. Eğer iğneyle yapıyorsan prosedür aynı ama delik sayını arttırmalısın. Bu konuda yine pratik gerektiriyor en uygun delik sayısını ve büyüklüğü denedikçe keşfedeceksin. Delme için kullanılan iki aparat var ben yuvarlak olana delgeç diyorum diğeri is kürdan genişliğinde ucu sivri demir bir çubuk.


Hava Kaçırma
Nargilenin hava kaçırmadığından emin olmalısın. Hava kaçağı olabilecek yerler lüle girişi, marpuç girişi ve borunun su haznesiyle birleştiği noktalardır. Nargile bandı kullanarak bu hava kaçaklarını önleyebilirsin.Artık nargilen de hazır olduğuna göre közünü koy, aç ve iç. Afiyet olsun genç jedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder